Micro:bit

Микробит за наставнике

Добродошли на онлајн курс "Основе микробита за наставнике"! Било да тек почињете своју микробит авантуру, било да сте искусни наставник информационих технологија, свакако ће се наћи нешто и за вас.

Почетак
Learn Micro:bit icon

Интерактивно учење

Учење уз видео-записе нашег презентера, експерта за микробит! Тестирајте своје знање одговарајући на интерактивна питања.

Track Micro:bit progress icon

Пратите свој напредак

Једноставно пратите свој напредак у учењу, почните и зауставите се када вам одговара.

Micro:bit certificate icon

Потврдите своје знање

Стекните сертификат након успешно завршеног курса.

Micro:bit device logo

О програму Школе за 21. век

Школе за 21. век су амбициозан трогодишњи едукативни програм у вредности од 10 милиона фунти, осмишљен и имплементиран од стране British Council-a и финансиран од стране британске Владе. Омогућиће развој вештина критичког мишљења, решавања проблема и програмирања више од милион ученика узраста од 10 до 15 година широм Западног Балкана.
Вођен у партнерству са релевантним образовним институцијама у свакој земљи, омогућиће ученицима да уче на забаван, интерактиван и иновативан начин. Поред учења критичког мишљења и решавања проблема, ученици ће стећи и практичне вештине, вежбајући програмирање физичких уређаја. Као део програма, свака школа ће добити одређени број микробит уређаја, које ученици могу да програмирају и користе за решавање свакодневних проблема у различитим областима.

Micro:bit device logo

Започните своје микробит путовање

Овај курс се састоји из 12 модула током којих ћете се упознати са микробитом и уређивачем блокова. Научићете основне микробитове наредбе, улазе и излазе. Сазнајте више о петљама, променљивама, Буловој логици; о звуку, иконама и анимацији.
Упознајте се са математиком, променљивама и обрадом података.
Сазнајте како да направите игрице и управљате блутутом и радиом, пиновима и екстерним уређајима. На крају ћете добити информације о даљим корацима и додатним опцијама за учење као што је коришћење Пајтона.

Започните учење

British Council и наши партнери

Micro:bit logo
English Channel logo