Micro:bit

micro:bit za nastavnike

Dobro došli na online kurs Osnove micro:bit uređaja za nastavnike! Bilo da tek krećete na svoje micro:bit putovanje ili ste iskusan nastavnik informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ovdje ćete naći nešto za sebe.

Počnimo
Learn Micro:bit icon

Interaktivno učenje pomoću videomaterijala

Učenje pomoću videomaterijala uz našu stručnu voditeljicu! Provjerite svoje znanje učeći kroz interaktivna video-pitanja.

Track Micro:bit progress icon

Pratite svoj napredak

Jednostavno pratite vlastiti napredak, prekidajte i nastavljajte učenje onako kako vama odgovara

Micro:bit certificate icon

Dokažite svoje znanje

Steknite certifikat o uspješno završenom kursu

Micro:bit device logo

O programu Škole za 21. vijek

Škole za 21. vijek je ambiciozni, trogodišnji obrazovni program vrijedan 10 miliona funti, koji je osmislila i provodi organizacija British Council, a kojeg finansira Vlada UK. Preko milion učenika u dobi od 10 do 15 godina diljem Zapadnog Balkana će kroz ovaj program steći vještine kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i kodiranja. Program se realizuje u partnerstvu s nadležnim obrazovnim institucijama u svakoj od zemalja, a učenicima će omogućiti da uče na zabavan, interaktivan i inovativan način. Pored ovladavanja vještinama kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, djeca će naučiti praktične vještine kodiranja i imaće priliku praktikovati svoje vještine kroz programiranje uređaja. U okviru ovog programa, svaka će škola dobiti određeni broj micro:bit uređaja koje djeca mogu programirati i koristiti u različitim predmetima za rješavanje svakodnevnih problema.

Micro:bit device logo

Krenite na svoje micro:bit putovanje

Ovaj kurs će vas provesti kroz 12 modula kroz koje ćete se bolje upoznati s micro:bit uređajem i uređivačem Block Code Editor. Upoznaćete se s osnovnim komandama, ulazima i izlazima. Saznati više o petljama, varijablama, Bool-ovoj logici; audio funkcijama, ikonicama i animaciji. Upoznaćete se s matematikom, varijablama i obradom podataka. Vidjet ćete kako se kreiraju igrice i kako rade Bluetooth, radio, pinovi i vanjski uređaji.Na kraju ćemo vam dati informacije o sljedećim koracima i daljnjim mogućnostima za učenje kao što je korištenje programskog jezika Python.

Naučite sada

British Council i naši partneri

Micro:bit logo
English Channel logo